Skip to content

València, 24 de septiembre de 2020

  • Els membres del Jurat, compost per Arcadi España, Bernardo Guzmán, Càndid Penalba i Hortensia Roig, han posat en valor la labor i excel·lència dels guardonats, així com la necessitat de reconeixement als i les professionals de València en un any marcat per la pandèmia de la COVID-19.
  • Els Premis a l’Excel·lència Professional s’entregaran com sempre en l’Edifici del Rellotge de l’Autoritat Portuària de València, el pròxim 15 d’octubre, en un acte restringit que se celebrarà sota totes les mesures de seguretat marcades per les autoritats sanitàries.

Els V Premis a l’Excel·lència Professional organitzats per la Unió Professional de València ja tenen nom. Florida Universitària, Viktor E. Frankl, Grup d’Innovació i Investigació en Cirurgia Robòtica de la Comunitat Valenciana i Valenciaport han sigut les candidatures triades.

Els membres del jurat, compost en aquesta cinquena edició pel conseller de Políticia Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, el director regional de la Cadena SER en la Comunitat Valenciana, Bernardo Guzmán, el vicepresident de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat (Ateval) i president del Consell intertèxtil Espanyol, Càndid Penalba, i la presidenta de EDEM Escola d’Empresaris, Hortensia Roig, ho han tingut difícil donada la qualitat de les candidatures existents.

L’elecció dels vencedors d’aquesta edició, que arriba marcada per les dificultats derivades de la pandèmia de la COVID-19, va tindre lloc ahir en una reunió de deliberació, que va comptar amb la presència de la presidenta d’Unió Professional de València, Auxiliadora Borja, i de la secretària de la mateixa entitat, Angélica Gómez, acompanyades pels membres del Jurat. Durant la trobada, tots els presents van coincidir a posar en valor el gran nivell de les candidatures en aquesta cinquena edició i la necessitat de reconéixer als i les professionals de València, especialment enguany, després del gran esforç realitzat en el context de la crisi sanitària mundial.

“Ha sigut una decisió difícil perquè la veritat és que el nivell de totes les candidatures era impressionant, de fet hem hagut d’utilitzar el vot de qualitat dels líders de categoria perquè hi ha hagut algun empat”, va assenyalar Auxiliadora Borja. “Crec que els premiats representen veritablement l’excel·lència professional en totes les seues àrees, que és del que es tracta en aquests premis, de donar el premi a l’excel·lència que tant mereixen tots els i les professionals, i aquest any més que mai si cap”, va assegurar la presidenta d’Unió Professional de València.

Els Premis a l’Excel·lència Professional, que encaren ja la seua cinquena edició consecutiva, tenen com a objectiu posar en relleu la labor realitzada pels professionals de València al servei de la societat, així com reconéixer la labor científica, tècnica, social, cultural i humana realitzada per persones o grups de persones, empreses, institucions i altres entitats en l’àmbit col·legial professional de la província de València. La gala de lliurament dels guardons serà el pròxim 15 d’octubre en l’Edifici del Rellotge de l’Autoritat Portuària de València, atenent a totes les mesures de seguretat necessàries aconsellades per les autoritats sanitàries.

Guanyadors per candidatura

Els Premis a l’Excel·lència Professional estan compostos per quatre categories: Ocupació i Formació; Igualtat i Responsabilitat Social Corporativa; Innovació i Investigació; i Internacional.

En la categoria d’Ocupació i Formació, enguany rebrà el guardó Florida Universitària. Amb més de 40 anys de trajectòria, el projecte del centre educatiu aposta per la creença en l’educació com a element de transformació social i com a eina de desenvolupament territorial, així com l’ocupabilitat, la inserció i l’emprenedoria com a diferenciació bàsica.

Per part seua, en la categoria d’Igualtat i RSC en aquesta cinquena edició es premia a l’Associació Viktor E. Frankl. Declarada d’utilitat pública, l’entitat centra la seua labor en l’acompanyament i orientació a les persones que es troben en situacions vulnerables, ja siga per una pèrdua vital o una malaltia greu.

A més, el Grup d’Innovació i Investigació en Cirurgia Robòtica de la Comunitat Valenciana, rebrà el premi a l’excel·lència en la categoria d’Innovació i Investigació. Compost per quatre Serveis Quirúrgics (Cirurgia General i Digestiva, Ginecologia, Cirurgia Toràcica i Urologia) i investigadors dels Instituts Tecnològics de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València (AIMPLAS, IRTIC, IBV) ha desenvolupat un projecte per a “Potenciar la Innovació en Cirurgia Robotitzada en l’àmbit de la Sanitat Pública Valenciana”.

I, finalment, pel que fa a la categoria d’Internacional es guardona al Valenciaport. La seua ferma aposta per la internacionalització a través de canals de transport i grans infraestructures ha aconseguit situar el Port de València el 4t port d’Europa quant a trànsit de contenidors, així com a aconseguir el major creixement de trànsits entre els 30 primers ports del món en 2019.

Sobre Unió Professional de València

Unió Professional de València (UPdV) és l’associació que conjumina les professions col·legiades a València. Va ser constituïda el 2 de novembre de 1993 amb la finalitat de coordinar les actuacions en temes d’interés comú de les professions titulades valencianes representades en l’Associació, defensar els valors característics d’aquelles professions i promoure el seu perfeccionament.

Actualment, està formada per 41 Col·legis Professionals de la província de València i reuneix més de 90.000 col·legiats de multitud de disciplines de tots els sectors.

Des d’Unió Professional de València s’advoca per fomentar i difondre el valor de la Col·legiació, i el plus que suposa per als professionals en termes de qualitat, deontologia i formació. A més, destaca el seu paper social a l’hora de procurar que els col·legis professionals tinguen present que estan al servei de la societat, realitzant una desinteressada labor d’orientació social i serveis assistencials recolzada en els coneixements tècnics de les respectives professions.

Back To Top