Skip to content

València, 04.05.2016

Al voltant de 200 persones van acompanyar anit a Unió Professional de València en la cerimònia de lliurament dels Premis a l’Excel·lència, una iniciativa amb la qual s’homenatja i posa en valor a tots els professionals valencians. L’Edifici del Rellotge de l’Autoritat Portuària de València va ser el lloc triat per a reconéixer als millors en ‘Formació i Ocupació’, ‘Internacionalització’, ‘Innovació i Investigació’ i ‘Igualtat i Responsabilitat Social Corporativa’: Tirant lo Blanch, Istobal, Avelino Corma i Consum, respectivament.

El President de la Junta d’Unió Professional de València, Rafael Bonmatí, va destacar la importància d’aquest programa de premis: “Com a professionals, el nostre objectiu és continuar defensant l’ètica, les millors pràctiques, el bon fer, la responsabilitat i el compromís social i professional. Per això hem volgut impulsar aquests Premis: per a posar en valor a les persones, entitats i empreses que ho mereixen. Perquè l’Excel·lència siga reconeguda i vinculada amb tots aquells que tant s’esforcen en les seues respectives professions
Així mateix, Bonmatí va voler realitzar un reconeixement públic al prestigiós jurat que ha col·laborat desinteressadament en aquests Premis, “quatre persones que mereixen també un gran reconeixement per la seua professionalitat, excel·lència, compromís i implicació: Ana Lluch, Aurelio Martínez, Rafael Juan i Gabriela Bravo”.

També va agrair la participació dels 35 col·legis que integren Unió Professional, que han presentat més de 50 candidatures, així com la col·laboració de Vicente Gandia, Banc Sabadell i Las Provincias.

L’acte va comptar amb la presència del President de les Corts, Enric Morera, del Delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, de l’alcalde de València en funcions, Giuseppe Grezzi i també amb representants de la societat civil valenciana, de l’àmbit econòmic, acadèmic, institucional i periodístic, que van abrigallar a Unió Professional en el seu primer acte públic de gran abast.

Així, el President de les Corts, Enric Morera, va destacar aquesta iniciativa que permet als col·legis “unir-se per a ser més forts”. “Necessitem molts Tirant lo Blanch, molts investigadors com Avelino Corma i moltes empreses exportadores com Istobal o compromeses com Consum. Són ambaixadors de l’excel·lència, els referents que necessitem per a encarar un futur millor”, va afegir.

La ceremonia s’iniciava amb la lectura de l’acta dels premis per part del Secretari d’Unió Professional, José Luis Jorrín. Després d’això, Rafael Juan va entregar el Premi Excel·lència Formació i Ocupació a Salvador Vives, “per la labor exercida per Tirant lo Blanch per a contribuir a la formació de tants professionals valencians”. Salvador Vives, director de Tirant, va agrair el premi i li ho va dedicar als clients, els qui van ser els “salvadors de l’editorial en els pitjors moments”.

El President de l’Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, va fer lliurament del Premi Excel·lència Internacional a Istobal, “per la seua decidida i reeixida aposta per la internacionalització que ha permés a aquesta empresa familiar convertir-se en tot un referent”. Rafael Tomás, Director General de Istobal, va agrair el reconeixement d’Unió Professional i va destacar que “sempre dona molta il·lusió que es reconega l’esforç i treball perquè és un incentiu per a continuar millorant cada vegada més”.

El Premi Excel·lència Innovació i Investigació va ser entregat per Ana Lluch a Avelino Corma, a qui va qualificar com “el més important investigador químic espanyol del nostre temps, que destaca per una excel·lència avalada pel seu compromís social, qualitat humana i cultura de l’esforç”. Avelino Corma va fer extensiu el premi “a l’Institut de Tecnologia Química (ITQ) i a tots els grups valencians d’investigació que continuen treballant en temps difícils per a generar tecnologies que faça millor les nostres vides”.

Per part seua, la Consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, va entregar el Premi Excel·lència Igualtat d’Oportunitats – Responsabilitat Social Corporativa a la cooperativa valenciana Consum, “per la seua responsabilitat social, el seu compromís amb el medi ambient i amb la conciliació, ja que representa valors que hauria de tindre qualsevol professional”. Javier Quiles, Director de Relacions Externes de Consum, va assenyalar que aquest premi “és especial per l’entitat ens el concedeix, és una magnífica iniciativa que quedarà gravada en la nostra memòria.

Després de la cerimònia, es va donar pas a un sopar-còctel que va preparar NovaTerra Servei d’àpats, una empresa que Unió Professional va triar pel seu compromís amb la sostenibilitat ambiental i la reinserció social.

Back To Top