Skip to content

El passat 25 de gener, la seu del Col·legi d’Advocats de València es va vestir de gala per a rendir un emotiu homenatge a Vicente Domínguez Calatayud, titular del Registre de la Propietat núm. 2 de Xàbia. La raó: la imposició de la prestigiosa Cruz Distinguida de Primera Classe de l’Orde de Sant Raimundo de Peñafort.

Un Reconeixement a la Trajectòria Exemplar

Proposat per la Junta de Govern de l’ICAV, este reconeixement destaca la brillant trajectòria professional i personal de Vicente Domínguez, així com la seua destacada contribució al món del dret. L’acte solemne, presidit per José Soriano, degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València, va comptar amb la participació de Carlos Orts, degà autonòmic dels registradors valencians, i Mª Emilia Adán, degana-presidenta del Col·legi de Registradors d’Espanya.

Vicente Domínguez, Acadèmic de número i Bibliotecari de la Reial Acadèmia Valenciana de Jurisprudència i Legislació, ha deixat una petjada inesborrable en la comunitat jurídica. El seu llegat inclou rols destacats, com a degà autonòmic del Col·legi de Registradors de la Propietat i Mercantils de la Comunitat Valenciana i director del Centre d’Estudis Registrals de la Comunitat Valenciana.

Pioner en el Desenvolupament Legal Valencià

Participant clau en la redacció de lleis fonamentals, Vicente va contribuir a la Proposició de Llei orgànica de Reforma de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, entre altres. El seu paper com a cap de la delegació espanyola en el Congrés Internacional de Dret Registral a Moscou (2003) també destaca en el seu impressionant currículum.

Promotor de les càtedres Benvingut Oliver, Vicente ha institucionalitzat la participació dels registradors en la vida universitària. Com a preparador d’opositors i professor de Dret Civil en el CEU Sant Pau i la Universitat de València, el seu compromís amb la formació de les noves generacions és evident.

Cruz de Sant Raimundo de Peñafort: Un Guardó de Prestigi

L’acte de lliurament va ser un moment emocionant, amb paraules de reconeixement i gratitud dirigides a Vicente per José Soriano i Carlos Orts. La participació especial de Mª Emilia Adán, a través d’un vídeo, va afegir un toc de distinció a l’homenatge.

La Creu Distingida, atorgada en el marc de l’Orde de Sant Raimundo de Peñafort el 23 de gener de 1944, és un testimoniatge del compromís excepcional de Vicente amb l’Administració de Justícia i l’estudi del Dret.

Des d’Unió Professional de València, nostra més sincera enhorabona.

Back To Top