Skip to content

IV EDICIÓ PREMIS UP! STEAM CONSELL SOCIAL DE LA UPV 24-05-2023

Idees creatives per a transformar les nostres ciutats en climàticament neutres

Els joves demostren que, amb idees fresques i solucions creatives, és possible transformar les nostres ciutats en espais més nets, verds i amigables amb el medi ambient. Més de 3.000 joves han participat en la quarta edició de Up! Steam, projecte liderat pel Consell Social de la UPV en el qual se’ls emplaçava a presentar idees innovadores i projectes pioners, des de la perspectiva de les disciplines Steam, per a millorar la forma en què vivim i preservem el nostre entorn.

Des de la implementació de tecnologies netes fins al foment del transport públic i el disseny urbà ecològic, aquestes ments joves han demostrat que el futur és a les seues mans i que estan disposats a assumir aqueixa responsabilitat. transformar les ciutats en espais neutrals i sostenibles”. Si bé el camí cap a la neutralitat climàtica i la sostenibilitat pot semblar desafiadora, aquests joves ens recorden que la innovació i la creativitat poden marcar la diferència. Aquests joves líders ens inspiren a tots a ser agents de canvi i a treballar junts per a construir un futur més sostenible per a les generacions esdevenidores”, indica la Presidenta del Consell Social de la UPV, Mónica Bragado.

En la seua intervenció la Presidenta ha ressaltat la importància que els joves continuen cultivant la seua passió pel coneixement i la innovació, “Les STEAM poden ser desafiadores, però també són emocionants i gratificants. Us garantisc que, si us manteniu compromesos i dedicats, aconseguireu grans coses i contribuireu a canviar el món per a millor. Sou els líders de les futures dècades i esteu demostrant el vostre potencial per a crear un entorn més sostenible i just”.

Bragado també ha destacat el paper dels docents, “gràcies a la vostra dedicació heu fomentat la curiositat, la creativitat i la passió per l’aprenentatge; i és, gràcies a això, que molts d’aquests joves han trobat el seu camí en el camp STEAM. Enhorabona per guiar-los i animar-los a explorar noves idees i per descobrir el seu potencial creatiu i innovador”.

Finalment, la Presidenta s’ha compromés a traslladar als alcaldes de la pròxima legislatura les iniciatives plantejades, “segur que estaran encantats de comptar amb la col·laboració d’un dels departaments de R+D+i més grans del món: el que vosaltres representeu. Més de tres mil joves il·lusionats amb la promoció del progrés i la innovació de la seua ciutat.”

Durant la final de Up! Steam els xiquets i xiquetes han tingut l’oportunitat d’exhibir en una fira els seus prototips. Posteriorment, s’ha celebrat la final de la quarta edició amb el lliurament dels guardons als projectes premiats avaluats i seleccionats per 201 ambaixadors referents en les disciplines STEAM.

L’esdeveniment, que ha tingut lloc en l‘edifici Nexus de la UPV, ha comptat amb la presència del Rector de la UPV, de la Presidenta del Consell Social de la UPV, de la directora de la Càtedra Steam, de la Secretària Autonòmica d’Universitats i Investigació, de la Directora General d’Inclusió Educativa i de la Delegada del Govern.

https://www.upv.es/noticias-upv/noticia-14126-up-steam-4-es.html

Back To Top