Skip to content

Font: UNIÓ SANITÀRIA VALENCIANA

15 de Febrer de 2021

USV exigeix ​​igualtat d’accés a la vacunació enfront de la COVID-19 de tots els professionals sanitaris valencians

Tots els col·lectius professionals sanitaris que configuren Unió sanitària valenciana col·legis professionals d’Infermeria, Farmàcia, Logopèdia, Fisioteràpia, Medicina, Odontologia, Veterinària, Nutrició i Dietètica, Òptica i Optometria, Podologia, Psicologia, Terapeutes Ocupacionals, demanem igualtat d’accés a la vacunació.

Atès que no es pot entendre no tenir en compte a tots els sanitaris en la vacunació tant en l’exercici en l’àmbit públic com privat. Tots els pacients mereixen la màxima protecció en atenció sanitària pública o privada, sense importar el professional sanitari que els atengui.

L’Estratègia de vacunació enfront de la Covid-19, impulsada pel Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, no estableix distinció entre els sanitaris que exerceixen en la sanitat pública o en la sanitat privada pel que fa a la priorització en l’ordre de vacunació, sinó que prioritza només distingint entre personal sanitari de primera línia i altre personal sanitari i sociosanitari.
Per tant, si la norma nacional acordada per tots no discrimina, l’aplicació de la mateixa, per part de les comunitats autònomes, no ha de fer-ho, havent d’aplicar la vacuna de la COVID-19 als sanitaris que treballin en sanitat pública o privada, de manera simultània. No cal posar de manifest que els professionals sanitaris de la sanitat privada corren els mateixos riscos de contagi davant de la COVID19 que els de la sanitat pública si realitzen la mateixa activitat, i que també, en cas de infectar-se, poden ser un focus de transmissió per als seus pacients, personal col·laborador i familiars.

Per tant, la necessitat de la vacuna no és només protegir el professional, sinó el que és més important, evitar ser vectors de transmissió als pacients atesos a les nostres consultes Molts centres i establiments sanitaris privats més estan atenent a pacients de la sanitat pública davant la saturació d’aquesta com a conseqüència de la pandèmia. Per tant, el benefici d’aquesta prevenció repercuteix en la societat independentment de la relació laboral dels sanitaris.
Des Unió sanitària valenciana veiem amb preocupació que l’aplicació de la vacunació als professionals sanitaris de la sanitat privada no s’estigui duent a terme de forma simultània i paral·lela als de la sanitat pública i exigim a les administracions sanitàries que compleixin amb el seu deure i s’arbitren els procediments de vacunació.

Back To Top