Skip to content

El 80% de la població afirma que sempre afig sal als seus menjars

La Prevalença de la Hipertensió en la Comunitat Valenciana

La hipertensió arterial és una preocupació creixent en la Comunitat Valenciana, on el 20,6% de la població patix esta malaltia, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Este percentatge supera la mitjana nacional i col·loca a la nostra autonomia com la quinta en prevalença d’hipertensió a Espanya. La hipertensió arterial, caracteritzada per un augment de la pressió arterial, pot tindre greus conseqüències per a la salut cardiovascular, incloent-hi malalties com l’angina de pit, infart de miocardi, ictus hemorràgics o isquèmics.

Alerta sobre el Consum Excessiu de Sal

L’informe “Quant sabem d’Alimentació?” elaborat pel Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana (CODiNuCoVa) revela dades alarmants sobre el consum de sal a la nostra regió. Segons este informe, el 80% de la població valenciana sempre afig sal als seus menjars sense considerar si els aliments ja la contenen. Este hàbit alimentari contribuïx significativament a l’excés de consum de sal, la qual cosa al seu torn augmenta el risc de desenvolupar hipertensió i altres malalties cardiovasculars.

La Vocal de Sanitat del CODiNuCoVa, Maite Navarro, destaca que el consum actual de sal en la Comunitat Valenciana duplica les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que suggerix un consum diari de menys de 5 grams. Este excés de sal en la dieta pot tindre greus conseqüències per a la salut, com l’augment de la pressió arterial i el risc de malalties cardiovasculars.

Alternatives Saludables per a Reduir el Consum de Sal

Afortunadament, reduir el consum de sal no significa renunciar al sabor en la nostra dieta. Maite Navarro suggerix diverses alternatives saludables que poden ajudar a reduir la ingesta de sal sense comprometre el sabor dels aliments. A més de l’ús d’espècies i herbes aromàtiques per a potenciar el sabor dels plats, Navarro recomana utilitzar all, ceba i sucs cítrics com a alternatives saboroses a la sal en la cuina diària.

Estes xicotetes modificacions en la dieta poden marcar una gran diferència en la salut cardiovascular de la població valenciana. En adoptar hàbits alimentaris més saludables i reduir el consum de sal, podem contribuir a previndre la hipertensió i altres malalties relacionades amb la pressió arterial alta, promovent així una vida més llarga i saludable per a tots.


Article escrit per el Colegio Oficial de Dietistas-Nutricionistas de la Comunitat Valenciana


Back To Top