Skip to content

El programa de formacions gratuïtes del MICOF per a l’apoderament de persones amb malalties cròniques continua el seu creixement en benefici de la salut de la població

El Molt Il·lustre Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (MICOF) va posar en marxa a principis de 2022 el projecte Xarxa Pacients, un programa de formacions gratuïtes per a l’apoderament de les persones amb malalties cròniques. Des de llavors ja són més de 1200 persones les que han pogut millorar la seua autocura en benefici de la seua salut. L’objectiu, tal com ha assenyalat la vocal de RSC del MICOF, Tanque amb clau Almenar, és “continuar creixent en este sentit per a poder ajudar al màxim nombre de pacients actius (pacients, familiars o cuidadors) en diferents patologies, al mateix temps que es va ampliant el nombre d’afeccions dins del ventall formatiu que oferix Xarxa Pacients en col·laboració amb associacions de pacients”.

Cada curs es compon de tres sessions on les persones inscrites compartixen un vincle amb la patologia. Una vegada els pacients han superat el curs se’ls acredita com a pacients-formadors i poden participar en pròximes edicions com a experts en la seua patologia per a reforçar la relació entre iguals amb vista a fomentar l’adherència en els tractaments i una millor qualitat de vida. De moment, s’han impartit un total de 23 cursos, entre els quals s’han abordat les següents patologies: Diabetis Mellitus (tipus 1 i 2), malaltia renal, fibromiàlgia i dolor crònic.

“Des del MICOF, com a professionals sanitaris i farmacèutics, treballem dia a dia al costat de persones que tenen alguna malaltia crònica i visiten regularment la seua farmàcia per a arreplegar la seua medicació, per la qual cosa sabem de la importància de l’adherència als tractaments i de l’autocura en estos casos. Per este motiu impulsem Xarxa Pacients, que en dos anys ja ha pogut ajudar a més de 1200 persones i continuarem treballant perquè siguen moltes més”, ha explicat Almenar.

Així mateix, els cursos es complementen amb formacions específiques que es plantegen sobre temes concrets. Fins a la data s’han realitzat 15 formacions complementàries sobre les malalties esmentades, incloent també altres patologies com el càncer i les malalties de la sang.

Pròximes formacions

En les pròximes setmanes Xarxa Pacients impartirà tres formacions complementàries i un curs:

  • Formació complementària en el tractament de la malaltia renal. 30 d’abril de 17.00 a 19.00 hores en la Fundació Quaes (C. de Menéndez i Pelayo, 25). Inscripció gratuïta en este enllaç.

-5a edició del curs de fibromiàlgia. Els dies 7, 14 i 21 de maig de 17.00 a 19.00 hores en ADEIT (Plaza Virgen de la pau, 3). Inscripció gratuïta en este enllaç.

-Formació complementària en autocures en el dolor. 16 de maig de 17.00 a 19.00 hores en ADEIT (Plaza Virgen de la pau, 3). Inscripció gratuïta en este enllaç.

  • Formació complementària en complements alimentosos en fibromiàlgia. 29 de maig de 17.00 a 19.00 hores en ADEIT (Plaza Virgen de la pau, 3). Inscripció gratuïta en este enllaç.

Com m’inscric?

Les persones que estiguen interessades en algun dels cursos poden inscriure’s de manera gratuïta a través de la web www.xarxapacients.es. Qualsevol dubte, poden contactar de manera directa per mail al correu  xarxapacients@micof.es.

Back To Top