Skip to content

“Estem en la quarta revolució industrial i cal generar tecnologia unida a una manera de viure sostenible”

El canviat de nom químic valencià, Avelino Corma, va ser agraciat amb el prestigiós Guardó Honorífic a l’Excel·lència Científica en la I Edició dels Premis Nacionals Avelino Corma. Organitzat pel Col·legi Oficial d’Enginyers Químics de la Comunitat Valenciana (COIQCV) i el Col·legi Oficial de Professionals en Enginyeria Química de Castella-la Manxa (COPIQCLM), l’esdeveniment va celebrar no sols la contribució excel·lent de Corma a la ciència, sinó també la seua visió prospectiva per a afrontar els reptes de la “quarta revolució industrial.” En el seu discurs, Corma va posar l’accent en la importància de la sostenibilitat en l’era digital i va advocar per la generació de tecnologia de manera harmoniosa amb un estil de vida sostenible, desafiant al paradigma tradicional de la innovació tecnològica.

Reconeixement al Talent Emergent en Enginyeria Química

La cerimònia també va brindar reconeixement a set joves talents procedents de diverses universitats espanyoles en la I Edició dels Premis Nacionals als Treballs de Fi de Màster en Enginyeria Química. Este reconeixement no sols va destacar l’excel·lència acadèmica d’estos joves investigadors, sinó també el seu compromís amb la innovació i la seua capacitat per a abordar desafiaments complexos en el camp de l’enginyeria química. La presència d’estos prometedors talents va servir com a inspiració per a les futures generacions de professionals en l’àmbit de la ciència i l’enginyeria.

Premios Avelino Corma

Desafiaments i Contribucions de l’Enginyeria Química per a un Futur Sostenible

Durant el lliurament de premis, Avelino Corma va ressaltar els desafiaments crucials que enfronta l’enginyeria química en el context actual, inclosa la “química sostenible” i la “descarbonització.” Corma va emfatitzar la importància d’aprofitar fonts renovables de carboni per a avançar cap a la sostenibilitat i mitigar els efectes negatius del canvi climàtic. La gala, que va comptar amb la presència d’autoritats i representants destacats del sector, va concloure amb un anomenat a l’acció per a impulsar la innovació sostenible i abordar els desafiaments futurs amb creativitat i responsabilitat.

Back To Top